Koska en saanut unta, tulin koneelle. Selailin vanhoja blogipostauksiani. Nyt inhottaa. Nimittäin oon noiden mukaan painanu marraskuussa 2009 56,5 kiloa. Ei JUMALAUTA! Viime joulukuussa painoin 63,5 kiloa. Se on 7 kiloa vuodessa.

Paino on nyt tullu pari kiloa alas (huomenna saan tietää onko jo alle kuudenkympin), mutta nyt ahdistaa. Kotoa muuttaminen on nostanu mun painoa ihan liikaa. Äiti ei oo huomauttelemassa herkuista, ni mähän syön.

Kun aloitin tän laihdutuksen, aattelin että ku alle kuuteenkymppiin pääsis. Siis siinä 59-60kg. Nyt tuntuu että pitäis kyllä päästä takas tohon 56 kiloon.

Onpahan nyt jotain millä ilkeillä itselleni jos sorrun syömään liikaa.

Mutta 7 kiloa vuodessa. Ei, ei, EI, EI!!

Tämä pitää saada pois. Ja mittanauha pitää löytää, se on hukuksissa. Ja kattoa vanhat mitat päiväkirjasta. Ja olla syömättä liikaa.

Tästä lähin: Kiinteä ruoka ok vain kotona (ja porukoilla), mutta ei paljoa. Muuten mehukeittoja, limua, ja muuta sellasta. Tosin Valion Pro Feel -jugurtit on ok, niissä muistaakseni vaan 70kcal per purkki. Ja kurkku, ananas, salaatti yms. on ok. Kananmunan valkuainen kans ok, keltuaisista en onneksi edes tykkää.

Kiinteä ruoka on siis "oikeaa" ruokaa - liha, pasta, riisi jne. Kalkkuna on kyllä fine muutenkin kuin kotona. Löysin sellaisen leikkelepaketin, jossa on 100g kalkkunaa. 90 kaloria koko paketti. <3 Vielä pitäis löytää joku turvallinen leivän tapainen, jota sen kanssa uskaltais syödä. Riisikakuissa on n. 25kcal/kpl, samoin Cracoteissa. Ihan ok, mutta niitä tulee helposti natustettua liikaa.

Oikeastaan en sanoisi että nesteillä pelkästään rupean elämään kodin ulkopuolella, mutta pelkkiä "turvallisia" ruokia syön - vähäkalorisia, aineenvaihduntaa kiihdyttäviä, luontaisia diureetteja ja makeutusaineellisia (laksatiivisia). Okei, kaks viimestä ei missään määrin ole hyvä peruste valita ruokaa eikä oikeita tapoja laihduttaa. Mutta jää parempi fiilis itelle, ku kropasta lähtee tavaraa enemmän ja nopeemmin.

Ja vesi! Mun pitää ruveta juomaan enemmän vettä. Tarvin jonkun pienen hyvän pullon, puolen litran on liian iso roudattavaksi. Vaikka Brämhultsin mehupullo. Ne on hyvän kokosia. Eikä alkuperäisessä sisällössäkään mitään vikaa ole.

Viikolla pystyisin melkein noudattamaan jotain dieettiä. Viikonloput on vaikeempia.

Mutta ihmisellä on nälkä!

Ei niin nälkä että vuodessa tarttis saada seittemän kiloa lisää.

Ei niin. Mä haluun ne seittemän pois! Tai, kaks on jo lähteny, jos en oo tällä viikonlopun säädöllä saanu jotain takas.

Huomenna vaaka. Ja uimaan. Ja jos paino ei oo tippunu/on noussu, ni saa jäädä tällä kertaa laudan ja sen jalkojen välissä pidettävän härpäkkeen kanssa uiminen. Ne hidastaa ja jos ei oo paino pudonnu ni haluun ehtii uida kaks kilometria normaalin yhden sijaan.

Voi kun löytäis vielä toisenkin päivän viikosta käydä uimassa. Ja jos vielä sais ittensä ylös ajoissa, niin vois lähteä aikasemmalla bussilla ja sitten jäädä yhtä pysäkkiä aikasemmin pois. Kodin päässä seuraalle pysäkille kävely tuntuis hölmöltä, ku kumminkin käyn kaupassa ja se on just päinvastaisessa suunnassa.

Kello on jo puoli kolme. Nukkumaan pitäis mennä. Unta pitäis saada, ihminen lihoo myös univajeen takia.